Een huis kopen in Almere doet u met een hypotheek en een hypotheek wordt vaak pas toegekend als u daarbij de juiste verzekeringen afsluit. Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere zijn verstandig om af te sluiten. Natuurlijk hangt dit af van uw persoonlijke situatie. Heeft u kinderen? Dan wordt de levensverzekering interessant. Vraagt u een hypotheek aan bij de Nationale Hypotheek Garantie? Dan bent u verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Zo zijn er meer voorbeelden. Welke verzekeringen zijn voor u van belang?

 

Verplichte verzekeringen:

Sommige verzekeringen zijn verplicht bij het kopen van een huis in Almere. Dit kan soms verschillen. De volgende verzekeringen moeten (bijna) altijd afgesloten worden:

 

Een opstalverzekering (woonhuisverzekering)

U bent als (toekomstig) huiseigenaar verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de schade aan uw huis, mocht er iets mee gebeuren. U verzekert het bedrag dat nodig is om uw huis (in zijn huidige staat) opnieuw te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een storm die dakgevels van uw huis afblaast of een brand die de buitenkant van uw huis beschadigd.

 

Een levensverzekering (Overlijdensrisicoverzekering)

U bent verplicht een levensverzekering af te sluiten. Deze verzekering voorkomt financiële problemen voor uw partner of uw kinderen, mocht u overlijden. De uitkering van de levensverzekering wordt gebruikt om de hypotheek te blijven betalen.

 

Verstandige verzekeringen

Andere verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten:

 

Een Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de schade aan uw inboedel. De spullen in uw huis zijn dus in het geval van een ongeluk verzekerd. Dit geldt voor uw meubels en gordijnen, maar ook voor waardevolle spullen zoals audio- en videoapparatuur en uw sieraden. Zelfs huisdieren vallen in het rijtje van spullen en dus ook onder de dekking van uw inboedelverzekering.

 

Woonlastenverzekering

Met een woonlastenverzekering kunt u een deel van uw hypotheek blijven betalen als u arbeidsongeschikt of werkloos wordt. Het kan zijn dat u al verzekerd bent via uw werkgever of dat u een ander opvangnet heeft. In dit geval heeft u deze verzekering niet nodig.

 

Rechtsbijstandverzekering

De rechtbijstandverzekring verzekert u van jurisdische hulp bij conflicten. Mocht u ooit een onenigheid hebben met een buurman of een andere vervelende situatie meemaken, bent u verzekerd van juridische hulp.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u per ongeluk heeft veroorzaakt aan de spullen van een ander of als iemand gewond raakt. De schade die uw bezittingen veroorzaken, vallen hier ook onder. Mocht de boom die u geplant heeft in uw tuin op een auto vallen, word dit dus uitgekeerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus zeer verstandig.