Waarom u het beste kunt kiezen voor een aangesloten branchevereniging makelaar in Almere – Bent u op zoek naar een geschikte makelaar in Almere? U zult merken dat een groot deel van de makelaars die u tegenkomt, lid zijn van een branchevereniging. Wij, van Vesta Makelaars, leggen u graag uit wat dit inhoudt en waarom u het beste kunt kiezen voor een makelaar in Almere die aangesloten is bij een branchevereniging.

Wat zijn brancheverenigingen en waarom zijn ze belangrijk?

Vroeger was het beroep makelaar beschermd. Dit betekende dat niet iedereen zich zomaar een makelaar mocht noemen, maar dat men hiervoor gecertificeerd moest zijn en dat er bepaalde opleidingen gevolgd zijn door de makelaar in kwestie. Helaas is dit nu anders en zijn er ‘makelaars’ die geen enkel idee hebben wat het vak inhoudt, maar zich wettelijk gezien wel makelaar mogen noemen. Het belangen van de branchevereniging is dus vergroot, want niet iedereen kan zich daar bij aansluiten.

Er zijn bepaalde opleidingsvereisten waar men als makelaar aan moet voldoen om deel uit te mogen maken van een branchevereniging. Meerdere keren per jaar worden trainingen en cursussen georganiseerd door brancheorganisaties waar makelaars verplicht aan mee moeten doen. De kennis van aangesloten makelaars blijft zo op peil en ook de registratie als makelaar bij de betreffende branchevereniging kan doorlopen. 

Welke brancheverenigingen zijn er in Nederland?

Er zijn in de makelaardij maar drie brancheverenigingen; NVM, VBO, en VastgoedPRO.

NVM (De Nederlandse Vereniging van Makelaars)

De Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen. NVM is de grootste Nederlandse branche-organisatie op het gebied van de makelaardij en in management van onroerende goederen. Er zijn ruim 4000 makelaars en vastgoeddeskundigen verdeeld over meer dan 20 afdelingen en 3000 kantoren hebben zich (momenteel) bij de NVM aangesloten. De NVM investeert in de deskundigheid van haar leden onder meer door permanente educatie verplicht te stellen. Ieder lid moet voldoen aan hoge opleidingseisen wat kwaliteit en kennis garandeert. De NVM-erecode, gezamenlijk vastgesteld door de NVM-leden, prijst deskundigheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid. Vesta Makelaars is lid van van de NVM, wat betekent dat ook wij deze kwaliteitseisen garanderen. 

VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed) 

De VBO is een snelgroeiende en zeer actieve brancheorganisatie voor makelaars in onroerend goed. Er zijn ruim 1.000 aangesloten makelaars en allen stellen de consument centraal. De VBO focust zich op kwaliteit en betrouwbaarheid, wederom door hun leden permanent te toetsen om zo hun vakkennis bij te houden. 

VastgoedPRO (voorheen LMV en RVT)

VastgoedPRO is de enige beroepsorganisatie in Nederland waarin makelaars, taxateurs en andere vastgoed professionals verenigd en georganiseerd zijn. In 2009 is VastgoedPRO als organisatie ontstaan vanuit de fusering tussen Landelijke Makelaars Vereniging LMV en Register van Vastgoed Taxateurs RVT. Alhoewel VastgoedPRO dus vrij jong is, komt de jarenlange expertise en deskundigheid van beide bedrijven terug onder de nieuwe naam. Kwaliteit, deskundigheid en professionaliteit zijn de vereiste voor de huidige aangesloten leden. 

Geschillencommissie Makelaardij voor de consument

De drie verenigingen zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Makelaardij. Wanneer er een situatie ontstaat tussen u en de makelaar, kunt u de Geschillencommissie Makelaardij inschakelen om te oordelen over het geschil. De commissie heeft hier alle bevoegdheid voor en is vooral gericht op de consument. Wanneer u kiest voor een makelaar die niet aangesloten is bij een branchevereniging, is het belangrijk dat u zeker bent dat hij of zij wel aangesloten is bij de Geschillencommissie Makelaardij. 

Waarom u het beste kunt kiezen voor een aangesloten branchevereniging makelaar in Almere. 

Er zijn een aantal redenen waarom wij, van Vesta Makelaars, u aanraden voor een aangesloten branchevereniging makelaar te kiezen:

  • Uw makelaar in Almere beschikt garandeert over voldoende deskundigheid en expertise om u daadwerkelijk te helpen met de verkoop of aankoop van uw woning in Almere.
  • U kunt altijd bij de Geschillencommissie Makelaardij terecht wanneer uw makelaar in Almere onderdeel is van een branchevereniging. Dit is niet altijd gegarandeerd wanneer u voor een makelaar kiest die niet lid is van een branchevereniging.
  • Uw makelaar in Almere is op de hoogte van alle marktontwikkelingen omdat hij of zij verplichte trainingen en cursussen volgt. 

Vesta Makelaars, uw NVM-makelaar in Almere

Vesta Makelaars, uw NVM-makelaar in Almere scoort een beoordeling op Funda van 9.3. Dit bewijst niet alleen onze expertise, maar ook onze klantvriendelijkheid! Lees hier de reviews van onze cliënten die u voorgingen en neem contact met ons op voor vragen of voor een afspraak. Wij hopen dat deze informatie u helpt in uw keuze voor een makelaar. Zelfs als wij dit niet zijn, raden wij u aan voor een van onze collega’s te kiezen die aangesloten is bij een branchevereniging.