4 redenen waarom u met een verkoopmakelaar meer opbrengst realiseert – Een huis kopen of verkopen kunt u zelf doen, maar u kunt het ook door een professional laten doen. Wij raden u aan een verkoopmakelaar in Almere aan te stellen. Niet alleen omdat dit u tijd zal schelen, maar vooral omdat een verkoopmakelaar uw opbrengst aanzienlijk zal verhogen. Bent u van plan uw woning in Almere te verkopen? Wij, van Vesta Makelaars, delen graag met u waarom het aanstellen van een verkoopmakelaar in Almere de juiste keuze voor u zal zijn.

4 redenen waarom u met een verkoopmakelaar meer winst maakt.

1. Een verkoopmakelaar in Almere heeft expertise

Wat is er nodig om een expert te worden in een bepaald vakgebied? Als we Malcolm Gladwell moeten geloven, is 10.000 uur oefenen de manier. Dit alleen al onderscheidt makelaars van degene die het zelf eens willen proberen. Vergelijk het met piano spelen! Sommige van ons kunnen het deuntje van vader Jacob spelen, maar de professionals doen het echte werk. 

Makelaars zijn getraind in het vakgebied en kennen alle ins en outs (vooral als het om een plaatselijke makelaar gaat.) Omdat makelaars experts zijn, kunnen zij vaak sneller het huis verkopen, maar misschien nog belangrijker, voor een mooiere prijs. Onderhandelen is een van de competenties waarin een makelaar in excelleert. Daarnaast beschikt hij of zij over meer mensenkennis dan de meeste. Het werk vraagt namelijk om een kritisch oog en oor en dit komt goed van pas tijdens het onderhandelen. U bent niet de eerste cliënt van de makelaar en u zult geheid niet de laatste zijn. Een verkoopmakelaar in Almere biedt zekerheid. 

2. Een verkoopmakelaar in Almere heeft een netwerk

Netwerken, sommigen mensen zweren erbij, anderen zien het nut er niet van in. Op het gebied van makelaardij, kunnen we u vertellen dat het zeker een verschil maakt. Één van de grootste voordelen van een verkoopmakelaar met een goed netwerk zijn de kansen en mogelijkheden die het kan bieden. De beste kansen worden altijd gedeeld binnen het eigen netwerk van personen, vaak al voordat ze überhaupt naar buiten komen. Om die reden is een makelaar een goede investering, voor verkoop en aankoop!

3. Een verkoopmakelaar in Almere heeft er eigen belang bij

We moeten eerlijk blijven, want een verkoopmakelaar heeft er natuurlijk ook zelf baat bij als huizen verkocht worden voor een hogere prijs. Hoe hoger de prijs van het verkochte huis, hoe groter de eigen inkomsten, voor u en voor de makelaar. Wij, van Vesta Makelaars, werken met twee verschillende pakketten: het Verkoopmakelaar Comfort Pakket of het Verkoopmakelaar Budget Pakket. Voor ons geldt dat wij onze cliënten de ruimte willen geven hun eigen keuzes te maken. Een hogere opbrengst is natuurlijk het doel, maar niet iedere cliënt heeft dit als prioriteit. 

Misschien vindt u het belangrijker dat u snel het huis verkoopt, omdat u al in een ander huis woont en u twee hypotheken heeft lopen. Dan bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in de mensen die uw huis willen kopen met zo min mogelijk ontbindende voorwaarden, want zo is de verkoop ‘zekerder’. 

4. Een verkoopmakelaar in Almere beschermt u voor de investeerders op de markt

Dat er een tekort is op de huizenmarkt is, weten de meeste al en een groot deel is te wijten aan investeerders. Van de circa 8 miljoen woningen in Nederland zijn er bijna 700.000 inmiddels in handen van particuliere investeerders, die ze vervolgens verhuren (NOS, 2021). Soms gaat het om kleine verhuurders die meerdere panden heeft waar hij of zij zelf niet in woont, maar ook gigantische vastgoedfondsen uit binnen- en buitenland slaan toe op de Nederlandse huizenmarkt. Er worden tientallen, honderden of soms zelfs duizenden woningen verhuurd. 

Deze investeerders richten zich vaak op huizenverkopers met ‘goede’ deals. Dit doen ze door de makelaar te omzeilen en direct een bod te plaatsen. “Handig!”, denkt u, maar vaak zijn die deals helemaal niet zo mooi. Investeerders jagen op huizenverkopers die snel hun huis willen verkopen en dit zonder makelaars doen, omdat dit zo’n makkelijke doelgroep is. U zult dus niet het hoogst mogelijke bod ontvangen vanuit deze groep. Dit is vaak al reden genoeg om niet een huis aan een investeerder te verkopen. Daarnaast geldt ook dat de koophuizenmarkt alleen competitiever wordt op het moment dat investeerders koophuizen omzetten naar huurwoningen. Door uw woning niet aan een investeerder te verkopen, helpt u de Nederlandse woningmarkt op de langere termijn. 

Vesta Makelaars, uw verkoopmakelaar in Almere

Nu u weet waarom verkoopmakelaars in Almere meer winst opbrengen, is uw keuze vast niet meer zo moeilijk. Vesta Makelaars helpt u graag uw woning in Almere voor een mooie prijs te verkopen. Vesta makelaars biedt twee pakketten voor woningverkoop waar u uit kunt kiezen. Onze Funda beoordeling is momenteel 9.3, wat niet alleen onze expertise bewijst, maar ook onze klantvriendelijkheid! Neem contact met ons op!