Krapte op de huizenmarkt, u heeft er waarschijnlijk al van gehoord. Het kabinet trekt 295 miljoen euro extra uit voor de woningbouw, deels vanwege de stikstofproblematiek. Hiermee zullen er versneld meer woningen bijgebouwd moeten worden (Bron: ​RTLnieuws​). In Almere werden er vorig jaar 1645 nieuwe woningen gebouwd en nog 231 woningen op een andere manier toegevoegd aan de woningvoorraad door middel van woningsplitsing en bestemmingswijziging (Bron: ​Trouw​). Er is dus behoorlijk wat nieuwbouw te vinden in Almere. Heeft u interesse in een nieuwbouwproject, maar bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van nieuwbouwkoop en -huur? Wij, van Vesta Makelaars informeren u graag over de mogelijkheden.

Een nieuwbouw kopen

Nieuwbouw kopen of huren, elk heeft zo zijn voordelen. Een nieuwbouw kopen vraagt wel enig geduld. Het kan namelijk een tijdje duren voordat de woning klaar is. Het grote voordeel van een nieuwbouwwoning is dat het naar eigen stijl ingericht en ingedeeld kan worden. Nieuwbouw eigenaren hebben ook minder kosten in onderhoud. Dat komt omdat de eerste paar jaar er minder geïnvesteerd moeten worden in reparaties in tegenstelling tot een ‘oudere’ woning omdat de woning gloednieuw is. Daarnaast kunt u een nieuwbouwwoning vrij op naam (v.o.n.) kopen. Dit betekent dat u geen overdrachtsbelasting betaalt en dat de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht zijn inbegrepen in de koopprijs.

Een nieuwbouw huren

Soms kan er twijfel zijn of u ergens wel echt wil wonen. Een proefperiode zonder een hypotheek is helaas niet mogelijk, dus dan kunt u beter huren. In een nieuwbouw huurwoning kunt u even ‘proberen’ of de woning, de wijk en de buren wel bij u passen. Mocht het allemaal passen, kunt u altijd nog besluiten de woning te kopen. Zijn de buren te luid, is de wijk niet naar wens of is de afstand tussen werk en thuis te groot, dan kunt u altijd besluiten weer de woning te verlaten. Ook kunt u met een inkomen van minder dan € 39.055,- per jaar sociaal huren. Mocht uw inkomen te hoog zijn voor sociale huur, kunt u financieel gezien beter een nieuwbouw woning kopen. Huren zal namelijk duurder uitvallen op de langere termijn.

Energiezuinige nieuwbouwprojecten in Almere

Het klimaatakkoord, dat kabinet-Rutte III in juni 2019 aankondigde, met als doel de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen en zo de Nederlandse bijdrage aan de wereldwijde klimaatverandering te beperken, heeft invloed op de huidige woningmarkt. Woningcorporaties die nieuwe woningen bouwen, moeten deze zo energiezuinig mogelijk maken. U kunt ​hier ons artikel over energielabels lezen om een idee te krijgen van wat dit betekent. Het doel is om alle nieuwbouwhuizen in 2020 100% energieneutraal te maken. Dit houdt in dat er onder andere geïnvesteerd is in extra isolatie en zuinige cv-ketels. Dit scheelt aanzienlijk in de maandlasten! Mocht u ooit willen verhuizen, kan het zijn dat een woning met een zuinig energielabel meer oplevert.

Wonen in een nieuwbouwwoning in Almere

U bent er over uit, u weet of u wilt kopen of huren. Het enige wat nog mist is een geschikte nieuwbouw woning. Wij, van Vesta Makelaars, helpen u graag verder! Wij zoeken graag met u naar uw ideale woning en ondersteunen u van zoektocht tot aankoop. Voornamelijk in onzekere tijden zoals deze, waarin de woningmarkt nog steeds lijdt aan een krapte en de Covid-19 effecten nog moeten aanslaan, is een helpende hand (op anderhalve meter afstand) goed te gebruiken! Schroom niet en neem ​contact ​met ons op.