2021 biedt nieuwe kansen op de Almeerse woningmarkt! Met de hypotheekaftrek die daalt van 46% naar 43%, de studieschuld die minder zwaar zal meetellen en het feit dat tweeverdieners meer mogen lenen, probeert het kabinet de huiszoekende burger te ondersteunen in hun zoektocht. Toch blijft het moeilijk om aan een huis te komen, de krapte op de woningmarkt is een feit, en de kansen zijn nou eenmaal niet zo groot als ze ooit eens waren. Vesta Makelaars willen u daarom helpen uw kansen op de Almeerse woningmarkt in 2021 te vergroten.

1. Haastige spoed is zelden goed, tenzij u een huis wilt.

Wij raden altijd aan goed na te denken bij de aankoop van een huis. Dit huis wordt uw toekomstige thuis en de keuze moet wel afgewogen zijn! Toch raden wij ook aan, in tijden zoals deze waar er meer vraag is dan aanbod, snel keuzes te kunnen maken. Vlot kunnen handelen kan zo het verschil maken tussen huizenbezitter worden, en woningzoekend blijven. Natuurlijk kunt u alleen snel handelen wanneer u goed bent voorbereid!

2. Weet wat uw maximale budget is.

Wij raden u aan 100% zeker te weten hoeveel u maximaal bereid bent uit te geven en te lenen bij de aankoop van een huis. Kijk dus goed naar welk type huis u wil, analyseer de prijzen en maak een overzicht van hoeveel u ongeveer denkt te besteden aan uw droomhuis. Daarnaast is het handig om met een financieel adviseur te zitten en de mogelijkheden in kaart te brengen. Wees er ook bewust van dat er kosten voor een verbouwing bij kunnen komen. Het is altijd handig om geld achter de hand te houden voor onvoorziene kosten.

3. Uw droomhuis in ontwikkeling kopen

Iedereen wil een toplocatie in een gezellige wijk, een school in de buurt, mega tuin, etc. Logisch, een huis is een investering en het liefst investeert u in de perfecte woning. Vaak is het ook zo dat huizenzoekers flink overbieden op een woning waarvan zij denken dat dit hun enige droomhuis is. Dat hoeft niet altijd nodig te zijn. Een woning die op de eerste blik minder lijkt, kan met een paar aanpassingen hier en daar veranderd worden naar de woning van uw dromen. Goedkoper inkopen en genoeg geld overhouden voor de verbouwing van een huis is dus soms een goede oplossing.

3. Sta open voor andere locaties

Daarnaast is het slim om de woonwensen eens goed onder de loep te nemen. Misschien bent u gefixeerd op een bepaalde buurt in Almere, dat mag! Maar als u verder kijkt in Almere zult u zien dat er genoeg opkomende buurten zijn! Er zijn genoeg ontwikkelplannen gaande in Almere. Gelukkig weten wij van Vesta Makelaars daar alles van. Daarom is het ook altijd handig een aankoopmakelaar te hebben, die uw woonwensen met u bespreekt en zoekt wat bij u past.

4. Bezichtig gericht! Weet waar u op moet letten

Zoals we al zeiden: snel overwegingen kunnen maken, maakt het verschil tussen huizenbezitter worden en huiszoekende blijven. U wilt in staat zijn een woning zo te beoordelen dat u een overtuigend, zelfverzekerd bod kunt uitbrengen. U moet alles weten van de woning, wat voor u in de toekomst van belang is. Denk daarbij aan achterstallig onderhoud, is er schimmel, wat is het energielabel van de woning en meer. Het helpt een checklist te maken die u kunt afvinken. Voldoet een huis niet aan de minimale eisen, dan kunt u ervoor kiezen een lager bod uit te brengen. Het beste is natuurlijk een kenner mee te nemen die met een objectieve houding en een professioneel perspectief kan kijken naar de woning. Zo kunt u een inschatting maken hoeveel de woning nou echt waard en hoeveel kosten naast de verkoop prijs, de woning met zich meebrengt.

5. Een aankoopmakelaar kan het verschil maken

Een huis kopen in Almere kan ook zonder makelaar, maar in tijden zoals deze, waar er krapte heerst op de woningmarkt en een fijn huis hebben steeds belangrijker wordt (met al dat thuiswerken) is een aankoopmakelaar misschien wel de beste investering die u kunt maken. Wij van Vesta Makelaars, weten waar beweging zit in de huizenmarkt in Almere, waar de nieuwste woningen aangeboden worden en hoe een snelle woningaankoop gestimuleerd kan worden. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar uw droomwoning. Toch zal u in het begin voornamelijk bezig zijn met het wiel opnieuw uitvinden, in de tussentijd blijft de woningmarkt namelijk zijn gang gaan. Het is over het algemeen zo dat u serieuzer genomen wordt als u uw aankoopmakelaar meeneemt naar de bezichtiging.

Vesta Makelaars, uw aankoopmakelaar in Almere

Vindt het wiel niet opnieuw uit, maar laat ons uw toekomstige woning vinden! Zoals reeds besproken, in tijden zoals deze kunt u een aankoopmakelaar goed gebruiken. Wij vinden het zeer jammer dat wij u de hand niet kunnen schudden wanneer we elkaar leren kennen, maar we zijn blij dat we u kunnen verder helpen met al uw woonwensen. 2021 biedt nieuwe kansen voor u op de woningmarkt en wij hopen uw helpende hand (op anderhalve meter) te zijn dit jaar. Schroom niet en neem contact met ons op!