Archerpad 8*

1324 ZZ, Almere

€225.000

Verkocht

Bouwjaar

2022

Kamers

3

Wonen

70 m2

Perceel

70 m2

Servicekosten

€ 0,-

Omschrijving

LET OP! Het betreft alleen de woning, u zorgt zelf voor de grond/kavel-vergunning.

Het EcoDemoHuis is een nieuw ontwerp / modelwoning van Eco Architectuur.
Het showmodel staat op dit moment op de Floriade Expo en zal in oktober verplaatst worden naar Demopark en is ook als zodanig te koop tegen een speciale introductieprijs.

Een basiscasco van 70 m2 bruto heeft verschillende indelingsvarianten, en is tegen geringe meerkosten uitbreid baar naar 80 m2.
De woning is zelfstandig te gebruiken, maar ook schakelbaar. Uitvoering mogelijk voor tijdelijk of permanente bewoning, of vergunningsvrije plaatsing in een achtertuin.
Het eerste concrete project wordt eind mei gerealiseerd.

Het ontwerp heeft een prefab casco met een afwerking van Cortenstalen platen. Hierdoor krijgt het huis een zeer herkenbaar uiterlijk.

Indeling
Het model heeft een basismaat van 6 x 13 meter inclusief een overstek van bijna 2 meter om altijd beschut te kunnen zitten. Het overstek maakt integraal deel uit van het ontwerp. Binnen zijn er verschillende indelingsvarianten mogelijk, met 1 of 2 slaapkamers, zie de getoonde opties. In het midden zit de technische unit met alle aansluitingen; daar omheen is de indeling in principe vrij. De woonkamer heeft een woning-brede glazen pui met schuifpui naar de overdekte buitenruimte. Ook de achterzijde is volledig van glas met twee te openen delen.
De woning wordt geplaatst op een kleiner onderstel en zweeft daardoor letterlijk een stukje boven de grond. Entree aan de zijkant met een klein trapje. Naar keuze kan de woning ook lager worden geplaatst waarbij de betonnen randbalk onder het maaiveld verdwijnt, de trap komt daarbij te vervallen.

Technisch
Het bouwkundig ontwerp is een prefab casco met geïsoleerde (dak)vloer en wanden. Door toepassing van een het prefab systeem is de productietijd op de bouwplaats relatief kort. Standaard triple beglazing en 21 zonnepanelen (370 WP) voor verlichting en verwarming en/of koeling met bodemopslag. Tevens is er een warmte terugwin systeem. De woning levert meer energie dan ze gebruikt, een hierop afgestemde laadpaal zorgt ervoor dat er nauwelijks overtollige energie hoeft te worden terug geleverd aan het openbaar net.
Vanwege de gebruikte materialen zijn de onderhoudskosten laag.

Productie
Er is een vast samenwerkingsverband met een aannemer. De woning kan in een periode van 4 maanden worden geproduceerd en op locatie geplaatst.

Alleen bouwen of in collectief
Het model is ook heel geschikt om met een collectief te bouwen, een initiatief daartoe is in voorbereiding, dit naar aanleiding van serieuze geïnteresseerden waarbij aansluiten mogelijk is.

Interesse?
maak een afspraak om te komen kijken.

Kenmerken

Prijs en beschikbaarheid

Status
Verkocht
Servicekosten per maand
€ 0,-

Bouwvorm

Soort
Eengezinswoning
Type
Vrijstaande woning

Oppervlakten en inhoud

Perceel oppervlakte
70 m2
Woonoppervlakte
70 m2
Inhoud
215 m3
Oppervlakte externe bergruimte
0 m2

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2

Energie

Soorten verwarming
Electrische verwarming
Soorten warm water
Zonneboiler, Elektrische boiler eigendom
Isolatievormen
Volledig geïsoleerd

Buitenruimte

Tuintypen
Geen tuin

Interesse in deze woning? Neem gelijk contact met ons op.